Connect with us

Obaveštenja

IN MEMORIAM DUŠAN DULE PRODANOVIĆ

У Чачку је 18. децембра 2020. године у 73 години живота преминуо истакнути српски кошаркашки судија и кошаркашки радник Душан – Дуле Продановић.

           Суђењем је почео да се бави јако рано, да би на завршном судијском испиту одржаном 1971. године у Сплиту добио звање савезног кошаркашког судије. Од тада креће његова богата судијска каријера. Судио је сва такмичења у ондашњој Југославији -СФРЈ, а врхунац каријере је било суђење утакмица Прве савезне кошаркашке лиге Југославије.

           Одликовао се правичношћу, изванредним познавањем кошаркашке игре, правилима игре, а када је требало и храброшћу. Након завршетка судијске каријере постаје делегат на кошаркашким утакмицама где у потпуности долази до изражаја његово знање и ауторитет. И у овом послу достигао је максимум – највиши ранг такмичења.

            Посебан сегмент у његовој кошаркашкој каријери чине послови које је радио као кошаркашки радник. У матичној кошаркашкој организацији је обављао разне функције, а у Кошракашком Савезу Србије је био врло активан члан Судијске и Такмичарске комисије.

           У приватном животу углавном се бавио пословима из области финансија. У пензију је отишао као финсијски инспектор у Републичкој пореској управи – Филијала Чачак.

           Био је добра човек, домаћин, пријатељ, супруг, отац и деда.

           Нека му је лака земља и вечна слава.

КОШАРКАШКИ САВЕЗ ВОЈВОДИНЕ
Болић Златко

More in Obaveštenja