Košarkaški savez Vojvodine Obaveštenja 3×3 Ultra Challenger Novi Sad 2023 – 15. i 16. jul

3×3 Ultra Challenger Novi Sad 2023 – 15. i 16. jul

3×3 Ultra Challenger Novi Sad 2023 – 15. i 16. jul post thumbnail image
Novi Sad i ove godine u julu, tradicionalno postaje centar najboljih svetskih basket ekipa koje će se na trećem turniru „NOVI SAD ULTRA CHALLENGER”, boriti za odlazak na FIBA 3×3 turnir Masters serije u Šangaju.

Ova prestižna sportska manifestacija, organizuje se po pravilima FIBA, a pored domaćih klubova, Ub, Liman i Partizan, učestvovaće i najbolje basket ekipe iz Holandije, Japana, Kine, Mongolije, Švajcarske.

Ovogodišnji turnir, publici će pružiti novo iskustvo na Platou SPENS-a.

Impozantne tribine oko terena, obezbediće više od 1500 mesta za gledaoce, dok će ostali koji ne nađu svoje mesto na tribinama, utakmice moći da prate na velikom led ekranu oko basket arene. Plato SPENS-a biće pretvoren u pravu basket arenu sa posebno izgrađenim terenom koji će uz pomoć specijalne rasvete zasijati i publici pružiti spektakularan događaj.

Televizija Arena Sport na svojim kanalima prenosiće sve mečeve, koji će moći da se prate i na zvaničnom Youtube kanalu FIBE.

Domaćin ove manifestacije, Strahinja Stojačić, trenutno najbolje plasirani igrač na FIBA 3×3 svetskoj rang listi, zajedno sa svojim timom pretvoriće Novi Sad u centar basketa. Organizatori pozivaju sve da 15. u 16. jula na Platou SPENS-a podrže, pre svega naše timove, a zatim fer plej ovu jedinstvenu sportsku disciplinu koja će se naredne godine, po drugi put naći na Olimpijskim igrama u Parizu.

Pokrovitelji turnira su Grad Novi Sad, Ministarstvo sporta, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Pročitajte još