Кошаркашки савез Војводине Обавештења БОРИВОЈЕ БОРА ЦЕНИЋ – МОЈЕ ТРЕНЕРСКО ИСКУСТВО

БОРИВОЈЕ БОРА ЦЕНИЋ – МОЈЕ ТРЕНЕРСКО ИСКУСТВО

БОРИВОЈЕ БОРА ЦЕНИЋ – МОЈЕ ТРЕНЕРСКО ИСКУСТВО post thumbnail image

Драги тренери,

У знак сећања на нашег цењеног и вишег кошаркашког тренера, легендарног Боривоја Бору Ценића, Удружење жели да подели са вама последњу књигу коју је Бора написао и оставио нам у кошаркашко наслеђе.

Књига Методика обучавања технике и индивидуалне тактике у кошарци- Моје тренерско искуство, настала је из Борине жеље да сво знање које је стекао у свом шездесетогодишњем стажу као и лична искуства са којима се он сусретао у свом раду, подели са свима вама.

Како је то описао проф. Владимир Копривица ,,Од насловне па до последње стране, читалац осећа јединство које чини аутор и његово дело. Наш учитељ сакупио је бисере свог искуства, знања и кошаркашке мудрости и преточио их у штиво које ће се увек радо читати и које ће остати као сведочанство достигнутог нивоа методике обучавања кошаркашке технике и индивидуалне тактике на почетку 21. века.” пред нама је заиста изврсна ризница кошаркашког знања.

А како сам аутор каже, у писању се определио искључиво за сегмент индивидуалне технике, која је срж кошаркашке игре, те га је обрадио у својој целости и до најситнијег детаља – ,,Техника фундаментална и функционална уско је везана за индивидуалну тактику. Зато сам се у писању определио искључиво за једно поглавље кошаркашке игре, па морам да кажем да ову игру увек морамо сагледавати у целости. Посебно интересовање сам увек показивао у раду на техници. Упорношћу посебну пажњу сам обраћао на прецизност у извођењу детаља као и корекцији грешака.”

У основи књиге су написана методска начела уз савете, у којој је обрађен и велики број вежби како би боље илустровала иста. Пред вама је књига која је сакупила све Борине мудрости и може вам послужити у вашем даљем раду.

Књигу може преузети овде.

УДРУЖЕЊЕ КОШАРКАШКИХ ТРЕНЕРА СРБИЈЕ

Pročitajte još

ПОЗИВ ЗА ЗАВРШНИ ЈУНИОРСКИ ТУРНИР “АДИДАС НЕXТ ГЕНЕРТАИОН ТОУРНАМЕНТ” БЕОГРАДПОЗИВ ЗА ЗАВРШНИ ЈУНИОРСКИ ТУРНИР “АДИДАС НЕXТ ГЕНЕРТАИОН ТОУРНАМЕНТ” БЕОГРАД

Поштовани, Прослеђујемо Позив за завршни јуниорски турнир у кошарци “Адидас Неxт Генератион Тоурнамент” и Фан зону на Савском тргу, а који се организује од 19 – 21.маја, 2022. године у

ИН МЕМОРИАМ ИГОР ЈАНКОВИЋ (1966 – 2023)ИН МЕМОРИАМ ИГОР ЈАНКОВИЋ (1966 – 2023)

Са жаљењем обавештавамо да је преминуо кошаркашки радник Игор Јанковић из Новог Сада, рођен 1966. године. Игор је започео тренерску каријеру у  кошаркашком клубу “Стар” из Новог Сада, да би