Кошаркашки савез Војводине Обавештења БОРИВОЈЕ БОРА ЦЕНИЋ – МОЈЕ ТРЕНЕРСКО ИСКУСТВО

БОРИВОЈЕ БОРА ЦЕНИЋ – МОЈЕ ТРЕНЕРСКО ИСКУСТВО

БОРИВОЈЕ БОРА ЦЕНИЋ – МОЈЕ ТРЕНЕРСКО ИСКУСТВО post thumbnail image

Драги тренери,

У знак сећања на нашег цењеног и вишег кошаркашког тренера, легендарног Боривоја Бору Ценића, Удружење жели да подели са вама последњу књигу коју је Бора написао и оставио нам у кошаркашко наслеђе.

Књига Методика обучавања технике и индивидуалне тактике у кошарци- Моје тренерско искуство, настала је из Борине жеље да сво знање које је стекао у свом шездесетогодишњем стажу као и лична искуства са којима се он сусретао у свом раду, подели са свима вама.

Како је то описао проф. Владимир Копривица ,,Од насловне па до последње стране, читалац осећа јединство које чини аутор и његово дело. Наш учитељ сакупио је бисере свог искуства, знања и кошаркашке мудрости и преточио их у штиво које ће се увек радо читати и које ће остати као сведочанство достигнутог нивоа методике обучавања кошаркашке технике и индивидуалне тактике на почетку 21. века.” пред нама је заиста изврсна ризница кошаркашког знања.

А како сам аутор каже, у писању се определио искључиво за сегмент индивидуалне технике, која је срж кошаркашке игре, те га је обрадио у својој целости и до најситнијег детаља – ,,Техника фундаментална и функционална уско је везана за индивидуалну тактику. Зато сам се у писању определио искључиво за једно поглавље кошаркашке игре, па морам да кажем да ову игру увек морамо сагледавати у целости. Посебно интересовање сам увек показивао у раду на техници. Упорношћу посебну пажњу сам обраћао на прецизност у извођењу детаља као и корекцији грешака.”

У основи књиге су написана методска начела уз савете, у којој је обрађен и велики број вежби како би боље илустровала иста. Пред вама је књига која је сакупила све Борине мудрости и може вам послужити у вашем даљем раду.

Књигу може преузети овде.

УДРУЖЕЊЕ КОШАРКАШКИХ ТРЕНЕРА СРБИЈЕ

Pročitajte još

ПОКРАЈИНСКИ ЗАВОД ЗА СПОРТ – КОНКУРС ЗА СТРУЧНО ОСПОСОБАЉАВАЊЕПОКРАЈИНСКИ ЗАВОД ЗА СПОРТ – КОНКУРС ЗА СТРУЧНО ОСПОСОБАЉАВАЊЕ

КЛУБОВИ / ТРЕНЕРИ КСВ Покрајински завод за спорт и медицину спорта – Конкурс за стручно оспособаљавање Конкурс фебруар 2024 – Допис Покрајинског завода за спорт и медицину спорта у вези

АПВ ПРОГРАМ СПОРТСКИ ТАЛЕНТИ ВОЈВОДИНЕ 2024АПВ ПРОГРАМ СПОРТСКИ ТАЛЕНТИ ВОЈВОДИНЕ 2024

КЛУБОВИ КСВ АПВ ПРОГРАМ СПОРТСКИ ТАЛЕНТИ ВОЈВОДИНЕ 2024 На основу дописа ПОКРАЈИНСКОГ САВЕЗА ЗА СПОРТ И ОМЛАДИНУ АПВ о реализацији пројекта СПОРТСКИ ТАЛЕНТИ ВОЈВОДИНЕ у 2024. години, чији је циљ

ОДЛУКА УО КСС 482/2 – ВАНРЕДНИ ПРЕЛАЗНИ РОКОДЛУКА УО КСС 482/2 – ВАНРЕДНИ ПРЕЛАЗНИ РОК

484/2 Одлука УО Ванредни прелазни рок За ВПР играча обезвани су: Приступница Копија пасоша играча   Сагласност матичног клуба (оверена печатом и потписом овлашћеног лица), који је исти ранг такмичења.