Košarkaški savez Vojvodine Obaveštenja IN MEMORIAM VLADIMIR SMIRNOV (1944 – 2024)

IN MEMORIAM VLADIMIR SMIRNOV (1944 – 2024)

IN MEMORIAM VLADIMIR SMIRNOV (1944 – 2024) post thumbnail image

Naš drug, prijatelj, kolega i saigrač Vladimir Smirnov rođen je u Pančevu 16. februara 1944. god. Sa roditeljima se preselio u Novi Sad gde je završio srednju tehničku građevinsku školu, a potom počeo Građevinski fakultet u Beogradu, a završio Mašinski fakultet u Novom Sadu. Po završetku šklovanja počeo da radi na projektnom birou Zavoda za fizičku kulturu, radeći na izgradnji SPC “Vojvodina”, potom prelazi u NIS Naftagas, radeći na realizaciji mnogih značajnih projkata, gde ostaje do penizje.

U međuvremenu se oženio sa pokojnom Judit Harangozo, koja je takođe bila košarkašica ŽKK “Vojvodina”, sa kojom su dobili ćerku Lidiju i sina Igora, a imao je mlađeg brata pokojnog Đorđa, takođe košarkaša bivšeg košarkaša KK “Vojvodina”.

Što se tiče sportskog dela njegovog života posvetio se košarci, pa je u novosadskoj “Vojvodini” proveo igrajući od 1958. do 1972. god.

Nakon igračkog doba bavio se prvo kao košarkaški sudija, a potom kao delegat-komesar na košarkašim utakmicama.

Kao košarkaški sudija ostvario je zavidnu karijeru, jer pored mnogobrojnih nižerazrednih utakmica bio je savezni sudija od 1977. god. gde je sudio na oko stotinu utakmica, a od 1979.g. je postao inernacionalni sudija, ostvarivši suđenje na oko 80 utakmica.

Nakon završeka sudijske karijera postao je komesar – delegat na na mnogim košarkaškim utakmicama savezne lige SFRJ, a potom i na raznim internacionalni evropskim utakmicama.

KOŠARKAŠKI SAVEZ VOJVODINE

Pročitajte još