Košarkaški savez Vojvodine Obaveštenja MLADI SPORTSKI TALENTI I TRENERI – DOBITNICI STIPENDIJA APV 2023

MLADI SPORTSKI TALENTI I TRENERI – DOBITNICI STIPENDIJA APV 2023

MLADI SPORTSKI TALENTI I TRENERI – DOBITNICI STIPENDIJA APV 2023 post thumbnail image

Sportskim talentima iz AP Vojvodine, uzrasta od 14 do 20 godina, i mladim trenerima, 01.06.2023. godine su uručeni ugovori o stipendiranju u okviru projekta Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu „Sportski talenti Vojvodine“.

Ugovore o stipendiranju uručio im je pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, koji je istakao da Pokrajinska vlada već 12 godina ovim programom podržava mlade sportiste i prepoznaje njihov rad, te da iz godine u godinu povećava sredstva za stipendije.

Uz želju da im ova stipendija bude podstrek za dalji rad, resorni sekretar je ovogodišnjim stipendistima poručio da nije lak zadatak zameniti naše vrhunske sportiste poput Nikole Jokića, Novaka Đokovića, Ivane Vulete ili Davora Štefaneka, ali je izrazio uverenje da će oni svojim talentom i radom slediti put naših šampiona.

Cilj projekta „Sportski talenti Vojvodine“, koji se realizuje od 2012. godine, jeste da se identifikuju, prate i finansijski podrže perspektivni i talentovani mladi sportisti i treneri na putu ka ostvarivanju vrhunskih rezultata.

Ugovore je dobilo 106 mladih sportista, među kojima je 5 košarkašica sa teritorije KSV:

1. Lana Marić (ŽKK Vojvodina 021)

2. Aleksandra Prcović (ŽKK Novosadska ŽKA)

3. Jana Milinković Savić (ŽKK Novosadska ŽKA)

4. Nastja Bulović (ŽKK Novosadska ŽKA)

5. Anđela Petković (ŽKK Vojvodina 021)

U sklopu finansiranja godišnjeg programa Košarkaškog saveza Vojvodine od Strane AP Vojvodina – Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, koji se odnosi na finansiranje usvaršavanja mladih sportksih stručanjaka, na predlog KSV, u 2023. godini APV Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu će finansirati usvaršavanje mladih sportskih stručanjaka Marka Jelića (ŽKK Ruma 92) i Dimitrija Živkovića (ŽKK Novosadska ŽKA).

Mile Medaković, generalni sekretar KSV, sa mladim perspektivnim trenerima na potpisivanju ugovora sa Košarkaškim savezom Vojvodine.

 

KOŠARKAŠKI SAVEZ VOJVODINE

 

Pročitajte još