Košarkaški savez Vojvodine Obaveštenja Muška 3×3 reprezentacija najuspešniji muški tim u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Muška 3×3 reprezentacija najuspešniji muški tim u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Muška 3×3 reprezentacija najuspešniji muški tim u izboru Olimpijskog komiteta Srbije post thumbnail image

Olimpijski komitet je večeras na prigodnoj svečanosti u Domu Narodne skupštine Republike Srbije u Beogradu proglasio najuspešnije u 2022. godini. Na tradicionalnom izboru povodom obeležavanja „Dana Olimpijskog komiteta Srbije i proglašenja najuspešnijih sportista, timova i trenera u 2022. godini“, Košarkaški savez Srbije predstavljali su predsednik Predrag Danilović i generalni sekretar Zlatko Bolić.

Ovom prilikom, muška seniorska 3×3 reprezentacija Srbije proglašena je za najuspešniji muški tim, što je zaslužila titulama evropskog i svetskog šampiona u 2022. godini.

Dejan Majstorović, Marko Branković, Mihailo Vasić i Strahinja Stojačić, predvođeni selektorom Markom Žderom, osvojili su u godini na izmaku Svetsko prvenstvo u Antverpenu i Evropsko prvenstvo u Gracu.

Priznanje im je uručila potpredsednica OKS gospođa Marija Desivojević Cvetković.

– Izuzetno uspešna sezona je iza nas, prezadovoljni smo načinom na koji smo igrali i predstavljali našu zemlju, osvojili smo dve zlatne medalje… Naravno, cilj su Olimpijske igre u Parizu, nadam se da ćemo u istom ritmu nastaviti i da ćemo se videti ovde i sledeće godine u ovo vreme – rekao je kapiten Dejan Majstorović.

Uz to, Dejan Majstorović je bio nominovan i za najuspešnijeg sportistu ili sportistkinju u timskim sportovima za 2022, što je priznanje uvedeno od ove godine, a ove godine ga je osvojila odbojkašica Tijana Bošković.

 

KOŠARKAŠKI SAVEZ VOJVODINE
Bolić Zlatko

Pročitajte još