Košarkaški savez Vojvodine Obaveštenja OBAVEŠTENJE TRENERSKI DANI – BORIVOJE CENIĆ

OBAVEŠTENJE TRENERSKI DANI – BORIVOJE CENIĆ

OBAVEŠTENJE TRENERSKI DANI – BORIVOJE CENIĆ post thumbnail image

Drage kolege,

Kao što već znate naš čuveni seminar za trenere mlađih kategorija “Trenerski dani – Borivoje Cenić”, biće održan 27. aprila 2024. godine u Sportskom centru “Master”. Prijave za seminar će biti otvorene od 9 časova dok će predavanja početi u 11 časova tog dana.

Kao što smo već najavili predavači će biti selektor muške seniorske reprezentacije Gruzije Aleksandar Džikić i selektora muške juniorske reprezentacije Srbije Vule Avdalović.

Podsećamo da svi treneri koji vode selekcije mlađih kategorija kao i oni treneri koji vode mešovite selekcije (seniore i mlađe kategorije) su obavezni da odlušaju dva seminara godišnje i da pohađanje Trenerskih dana spada u jedan od uslova za sticanje dozvole za rad- licence.

Seminaru mogu prisustvovati svi treneri koji izmire prvi deo godišnje školarine u iznosu od 4.000 dinara. Uplate se mogu izvršiti na račun Udruženja trenera (205-114324-11 u poziv na broj staviti broj Vaše licence) do petka 26. aprila 2024. godine.
Kao i do sada, uplate se mogu izvršiti i na licu mesta (u holu Sportskog centra Master), neposredno pred početak seminara (prilikom prijavljivanja) 27. aprila. 

Treneri koji uplate i drugi deo godišnje članarine u iznosu od 7.500 dinara dobiće i Trenerski paket koji sadrži:

Majicu u čast Ranku Žeravici, našem olimpijskom šampionu
Paket od 5 predavanja (12 sati) trenera Aleksandra Grujića u sklopu ”Edukativnog programa za trenere mlađih kategorija uzrasta do 16 godina
Knjigu ”Karakteristike Small Ball napada i značaj prostora” autora Igora Kovačevića
USB 64 GB na kome su spremljeni knjiga i Edukativni program
– Časopis Trener 119. izdanje
Trenersku tablu
Planer za vođenje košarkaških treninga

U Edukativnom programu kroz pet predavanja podeljenih u ukupno 12 sati obuke, obrađeni su najosnovniji košarkaški elementi, počevši od stava, trostruke pretnje, pivotiranja, dodavanja, dvokorka pa sve do passing game, igre prodora (dribble-drive), igre blokadama od lopte (off ball screen) i na kraju sve to povezano kao jedan koncept kontinuiranog napada (motion).

Najnovije izdanje Udruženja trenera – Knjiga “Karakteristike Small Ball napada iznačaj prostora”, autora Igora Kovačevića, je pre svega namenjena trenerimam mlađih kategorija, da u cilju bolje organizacije igre u napadu koriste faktor prostor, što, budimo iskreni nije, do sada često obrađivana tema i utoliko je njen znača još veći. U ovom korisnom štivu akcenat je u prikazu kretanja igrača sa i bez lopte (utrčavanja i blokade) u cilju stvaranja prostora kao osnovnog preduslova za uspešnu igru. Kretanjem napadači vezuju pažnju odbrambenih igrača i otežavaju pomoć. Sa druge strane, mali razmak između napadača i njihova statičnost daju veliku prednost odbrani. Trener mora da insistira na kretanju igrača u skladu sa konceptom igre uz istovremeno disciplinovano održavanje njihovog odstojanja.

Nadamo se da ćete uživati u svom trenerskom paketu podjednako kao i u predavanjima na Trenerskim danima.

Satnicu sa nazivima tema ćemo poslati neposredno pred seminar.

Udruženje košarkaških trenera Srbije

Pročitajte još