Košarkaški savez Vojvodine Obaveštenja ODRŽAN SEMINAR SUDIJA POČETNIKA U NEDELJU 12.05.2024. U NOVOM SADU

ODRŽAN SEMINAR SUDIJA POČETNIKA U NEDELJU 12.05.2024. U NOVOM SADU

ODRŽAN SEMINAR SUDIJA POČETNIKA U NEDELJU 12.05.2024. U NOVOM SADU post thumbnail image

Dana 12.05.2024.godine u Novom Sadu u sali Sportskog saveza Vojvodine je održan seminar, obuka i predavanje za sudije početnike i sudije koji se nalaze na listama takmičenja mlađih kategorija u terminu od 11 do 14:30 časova.

Seminaru je prisustvovalo više od 30  mladih koleginica i kolega iz čitave Vojvodine, koje su preporučili za učešće na seminaru sudijski poverinici iz Okružnih košarkaških saveza.

Tema seminara, obuke i predavanja su bile vezano za Pravila igre, koje su predavali Jasmina Juras, bivši FIBA sudija i predsednik Sudijske komisije Košarkaškog saveza Vojvodine, Vladimir Tomić, FIBA sudija i sudija na listi ABA lige i Košarkaške lige Srbije, član Sudijske komisije Košarkaškog saveza Vojvodine i Dejan Dimitrijević, regionalni poverenik za sudije SK KSS, delegat na listi Košarkaške lige Srbije i član Sudijske komisije Košarkaškog saveza Srbije.

Uz video prezentaciju i podelu materijala, u vrlo konstruktivnim dijalozima, mladim koleginicama i kolegama je u mnogome približno prezentovan rad košarkaških sudija i dogovoreni su dalji koraci i principi funkcionisanja, dostavljanja potrebnih materijala za edukaciju i informacija koje su potrebne početnicima u obuci za košarkaškog sudiju.

Dogovoren je i termin sledećeg seminara i predavanja, u septembru mesecu prilikom seminara i testiranja sudija koji se nalaze na listama Regionalnih liga Košarkaškog saveza Vojvodine.

SUDIJSKA KOMISIJA KSV

Pročitajte još