Košarkaški savez Vojvodine Obaveštenja RODA 3×3 TURNIR 27.09.2020. NOVI SAD

RODA 3×3 TURNIR 27.09.2020. NOVI SAD

RODA 3×3 TURNIR 27.09.2020. NOVI SAD post thumbnail image

RODA 3×3 karavan ne gubi vreme, nakon Požarevca, zaustavio se u Novom Sadu i doneo nam pravi spektakl.

Novosađani su se i ovog puta pokazali kao sjajni domaćini, pa je publika ispred SPENS-a imala priliku da uživa u vrhunskom basketu. Imali smo priliku da gledamo neke od najboljih svetskih basketaša, koji su u potpunoti opravdali očekivanja.

Nakon uzbudljive i neizvesne grupne faze, u polufinale su se, očekivano, plasirale ekipe Novog Sada, Uba, Tuti Frutija i No Hao. Sjajnih poteza, naravno, nije manjkalo, a imali smo priliku da vidimo i nešto nesvakidašnje – Dušan Domović Bulut protiv Novog Sada. Posle velike borbe, pitanje pobednika rešio je Dejan Majstorović poenima sa linije penala, pa su se Novosađani plasirali u finale pobedom nad Tuti Frutijem sa 21:19.

U finalu ih je čekao Ub, koji je pobedom nad No Hao, možda i ubedljivije nego što se očekivalo, sa 21:15 i obezbedio svoju petu borbu za titulu ove sezone.

Ovog puta ostali su bez trofeja. Posle velike borbe, Novi Sad je pokazao zašto je najbolja ekipa na svetu i slavio je sa 21:15. Već sredinom utakmice Novi Sad je stigao do solidne prednosti, a iako je Ub pokušavao da se vrati, ovog puta šut sa distance nije funkcionisao, pa je izostala pobeda.

Za pobednika je spreman ček na 100.000 dinara, dok je drugoplasirani tim dobio 20.000 dinara i opremu Košarkaškog saveza Srbije.

Kada je reč o juniorskoj konkurenciji, u velikom finalu Odžaci su pobedili Krupanj rezultatom 16:8.

KOŠARKAŠKI SAVEZ VOJVODINE
Bolić Zlatko

Pročitajte još