UKTS OBAVEŠTENJE – KOŠARKAŠKA KLINIKA DUŠAN IVKOVIĆ

KLUBOVI / TRENERI KSV

U duhu predstojeće ,,Košarkaške klinike Dušan Ivković želimo da vas podsetimo da je prisustvo ovom stručnom seminaru obavezno za sve članove Udruženja košarkaških trenera Srbije i da je njegovo pohadjanje ujedno i jedan od uslova za sticanje dozvole za rad košarkaških stručnjaka:

,,Košarkaški savez Srbije ovim putem obaveštava košarkaške trenere, članove Udruženja košarkaških trenera Srbije, da u skladu sa Zakonom o sportu, Pravilnikom o nomenklaturi sportskih zanimanja i zvanja, Pravilnikom o dozvoli za rad sportskih stručnjaka, kao i novim Pravilnikom o dozvoli za rad sportskih stručnjaka – trenera u oblasti košarkaškog sporta, svi košarkaški treneri , svih nivoa su dužni da prisustvuju stručnim seminarima koje organizuje Udruženje košarkaških trenera Srbije.

Košarkaški treneri su dužni da se stalno usavršavaju i učestvuju na stručnim seminarima što se dokazuje odgovarajućim sertifikatima o učešću na seminaru.

Zahtev za dobijanje dozvole za rad za sezonu 2023/2024 podnosi se Košarkaškom savezu Srbije preko Udruženja košarkaških trenera Srbije, uz dokaz o obavljenom stručnom usavršavanju – odgovarajućem sertifikatu o učešću na seminaru i potvrde o uplatama svih troškova za izdavanje dozvole za rad.“

Kao što ste već prethodno obavešteni, na snagu je stupio novi PRAVILNIK O LICENCIRANJU KOŠARKAŠKIH STRUČNJAKA koji je sastavljen u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije i Ministarstvom sporta Republike Srbije.

Košarkaška klinika Dušan Ivković biće održana poslednjeg vikenda juna, 24. i 25.2023. u dvorani Aleksandar Nikolić, u Beogradu. Stručni seminar će predvoditi naš najtrofejniji trener Željko Obradović kome će se pridružiti strane kolege: selektori Vincent Collet, Gordon Herbert kao i NBA legenda Dwane Casey.

Satnica i detaljan raspored će vam biti komunicirani u narednim danima kao i sadržaj ovogodišnjeg Trenerskog paketa.

KOŠARKAŠKI SAVEZ VOJVODINE