Košarkaški savez Vojvodine Obaveštenja ZAVRŠNI TURNIR NSMK LIGE ZA SEZONU 2022/23

ZAVRŠNI TURNIR NSMK LIGE ZA SEZONU 2022/23

ZAVRŠNI TURNIR NSMK LIGE ZA SEZONU 2022/23 post thumbnail image

Prethodnog vikenda, 10. i 11. juna 2023. godine, u Velikoj sali Sportskog centra Vojvodina, odigran je, osmi po redu, završni turnir Novosadske gradske lige za mlađe kategorije, kojim je završena takmičarska sezona 2022/23.

Novosadsku gradsku ligu za mlađe kategorije organizuje Košarkaški savez Novi Sad, uz podršku Košarkaškog saveza Vojvodine, Grada Novog Sada, Gradskog sekretarijata za sport i omladinu, kao i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, a ove godine u takmičenju je učestvovalo malo manje od 40 ekipa, sa preko 800 igrača raspoređenih u 5 uzrasnih kategorija.

Na završnom turniru, u kategoriji U14 pionirke 2009, prvo mesto osvojila je ekipa ŽKK Selekta, drugoplasirana je bila ekipa ŽKK Vojvodina 021, a treće mesto osvojila je ekipa ŽKK Jadran 024.
U kategoriji U12 mlađi pioniri 2011, prvo mesto osvojila je ekipa KK NS Basket 07, drugoplasirana je bila ekipa KK Danubius, a treće mesto osvojila je ekipa KK Star.
U kategoriji U13 mlađi pioniri 2010, prvo mesto osvojila je ekipa KK NS Basket 07, drugoplasirana je bila ekipa KK Danubius, dok je treće mesto osvojila ekipa KK Kadet.
U kategoriji U14 pioniri 2009, prvo mesto osvojila je ekipa KK Zicer 021, drugoplasirana je bila ekipa KK Defense, a treće mesto osvojila je ekipa KK NS Basket 07.
U kategoriji U15 pioniri 2008, prvo mesto osvojila je ekipa KK Danubius, drugoplasirana je bila ekipa KK LD, dok je treće mesto osvojila ekipa KK NS Basket 07.

Završnom turniru prisustvovali su brojni gosti, među kojima su bili Vlastimir Mastilović, načelnik Uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada, Zlatko Bolić, generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije, Nataša Anđelić, predsednik Košarkaškog saveza Novi Sad, Mile Medaković, generalni sekretar Košarkaškog saveza Vojvodine, Milenko Tepić, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije, kao i Maja Škorić, reprezentativka Srbije, koji su podelili medalje, plakete i pehare učesnicima turnira.

Atmosferu i fotografije sa završnog turnira možete pogledati na sledećem linku: https://drive.google.com/drive/folders/1dREJm3rp8IlI9VgVcJ2lK0EZQTYdItMg

Pročitajte još