Košarkaški savez Vojvodine Obaveštenja 100 GODINA KOŠARKE U SRBIJI

100 GODINA KOŠARKE U SRBIJI

100 GODINA KOŠARKE U SRBIJI post thumbnail image

Godina koja je počela, izuzetno je značajna za sve ljubitelje košarke na našim prostorima zbog velikog jubileja – 100 godina košarke u Srbiji, ujedno i 75 godina od osnivanja Košarkaškog saveza.

Promociju smo otvorili kratkim filmom o istoriji košarke, koji je prikazan na Božićnom koktelu KSS u sredu 11. januara u hotelu „Kraun Plaza“, a možete da ga pogledate na adresi:

KSS će vek košarke obeležiti nizom manifestacija, pa će cela 2023. biti u znaku košarke. Pripremamo brojne akcije i događaje, kroz koje želimo da prikažemo našu bogatu istoriju igre pod obručima, jer košarka i košarkaška reprezentacija Srbije, kao jedan od najvećih brendova Srbije, to zaslužuju.

Prva manifestacija kreće već sutra, u Hali 3 „Beogradskog sajma“, gde će početi 21. Međunarodni minibasket festival „Rajko Žižić“.

Sledećeg meseca planirana je mobilna izložba tokom Kupa Radivoj Korać, koja će iz Niša tokom cele godine ići kroz sve velike gradove Srbije.

U planu je i da na gotovo svakoj košarkaškoj utakmici u Srbiji, u saradnji sa regionalnim košarkaškim savezima i klubovima, tokom ove godine na neki način bude obeležen jubilej, vizuelno i kroz marketinške aktivacije.

Košarkaški savez Srbije ima nameru da kroz saradnju sa našim velikim institucijama, Ministarstvom sporta, Gradom Beogradom i ostalima, obeleži prvi vek košarke u Srbiji i realizuje brojne društveno-odgovorne akcije sa Ministarstvom prosvete, “Srbija šumama” i drugima.

Planirano je medijsko partnerstvo sa Radio Televizijom Srbije i brojne zajedničke akcije, kroz koje će košarka ući u svaki dom u našoj zemlji.

KSS će u avgustu 2023. organizovati poznati tradicionalni turnir “Trofej Beograda”, na kome će, kao uvertira za Svetsko prvenstvo, učestvovati trofejne reprezentacije zvučnih imena.

Kruna ove zlatne godine biće Svečana akademija 12. decembra, na dan osnivanja Košarkaškog saveza Jugoslavije pre 75 godina, kada očekujemo celu košarkašku planetu u Beogradu.

Ovom prilikom, pozivamo sve medije da nam se priključe i prate naše aktivnosti u godini jubileja…

 

KOŠARKAŠKI SAVEZ VOJVODINE
Bolić Zlatko

Pročitajte još