Košarkaški savez Vojvodine Obaveštenja KOŠARKAŠKA KLINIKA DUŠAN IVKOVIĆ

KOŠARKAŠKA KLINIKA DUŠAN IVKOVIĆ

KOŠARKAŠKA KLINIKA DUŠAN IVKOVIĆ post thumbnail image

KLUBOVI / TRENERI KSV

U duhu predstojeće ,,Košarkaške klinike Dušan Ivković” želimo da vas podsetimo da je prisustvo ovom stručnom seminaru obavezno za sve članove Udruženja košarkaških trenera Srbije i da je njegovo pohađanje ujedno i jedan od uslova za sticanje dozvole za rad košarkaških stručnjaka:

,,Košarkaški savez Srbije ovim putem obaveštava košarkaške trenere, članove Udruženja košarkaških trenera Srbije, da u skladu sa Zakonom o sportu, Pravilnikom o nomenklaturi sportskih zanimanja i zvanja, Pravilnikom o dozvoli za rad sportskih stručnjaka, kao i novim Pravilnikom o dozvoli za rad sportskih stručnjaka – trenera u oblasti košarkaškog sporta, koji je u fazi pribavljanja saglasnosti Ministarstva sporta Republike Srbije, svi košarkaški treneri , svih nivoa su dužni da prisustvuju stručnim seminarima koje organizuje Udruženje košarkaških trenera Srbije.

Košarkaški treneri su dužni da se stalno usavršavaju i učestvuju na stručnim seminarima što se dokazuje odgovarajućim sertifikatima o učešću na seminaru.

Zahtev za dobijanje dozvole za rad za sezonu 2024/2025 podnosi se Košarkaškom savezu Srbije preko Udruženja košarkaških trenera Srbije, uz dokaz o obavljenom stručnom usavršavanju – odgovarajućem sertifikatu o učešću na seminaru i potvrde o uplatama svih troškova za izdavanje dozvole za rad.”

Kao što ste već prethodno obavešteni, na snagu je stupio novi PRAVILNIK O LICENCIRANJU KOŠARKAŠKIH STRUČNJAKA (na sajtu ukts) koji je sastavljen u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije i Ministarstvom sporta Republike Srbije.

Ukoliko se već niste upoznali sa njegovim sadržajem, ovim putem vas pozivamo da to učinite.

Košarkaška klinika Dušan Ivković biće održana 29. i 30. juna 2024. godine u dvorani Aleksandar Nikolić, u Beogradu. Stručni seminar će predvoditi prvak Evrope 2022/23, trener Real Madrida, Ćus Mateo kome će se pridružiti ovogodišnji osvajač Evrokupa, trener Pariza Tuomas Isalo, trener London Lajonsa, naš Petar Božić, kao i NBA trener Stiv Kliford, koji je ove sezone u Šarlot Hornetsima trenirao naša dva reprezentativca, Alekseja Pokuševskog i Vasilija Micića.

Satnica i detaljan raspored će vam biti komunicirani u narednim danima kao i sadržaj
ovogodišnjeg Trenerskog paketa.

UDRUŽENJE KOŠARKAŠKI TRENERA SRBIJE

Tel:  +381 (0)11 3400 852
E-mail:  ukts@ukts.rs
Sajt:  www.ukts.rs
Adresa: Sazonova 83, 11000 Beograd

Pročitajte još