Košarkaški savez Vojvodine Obaveštenja IN MEMORIAM ROBERT BOLJOŠ (1973 – 2022)

IN MEMORIAM ROBERT BOLJOŠ (1973 – 2022)

IN MEMORIAM ROBERT BOLJOŠ (1973 – 2022) post thumbnail image

Sahrana će se odviti u sredu 09.11.2022. u 14:00h na Katoličkom groblju u Zrenjaninu.

Dana 24.10.2022.godine u Pečuju je preminuo Robert Boljoš, igrač i košarkaški trener iz Zrenjanina. Svoju košarkašku karijeru je počeo u mlađim kategorijama “Proletera“, a kao senior je nastupao u “Proleteru“, “Rusandi“, kao internacionlac u Mađarskoj i na kraju u njegovom “Zrenjanincu“. Igračku karijeru je završio rano, zbog problema sa povredama, da bi po završetku iste počeo i svoju trenersku karijeru, prvo u Košarkaškom klubu “Uno grande“ iz Zrenjanina zajedno sa čuvenim Prletom, potom u mlađim kategorijama “Proleter Naftagasa“ i svakako u klubu čiji je bio i osnivač i trener, Košarkaškom klubu “Zrenjaninac“, od 1999.godine kada je klub osnovan pa sve do odlaska na “Ratgeber Akademiju“ u Pečuju 2019.godine.

Od trenerskih uspeha u Vojvodini i Srbiji, treba istaći da je bio više puta juniorski, kadetski prvak Vojvodine i učesnik Finalnih turnira Košarkaškog saveza Vojvodine.

Nakon odlaska u “Ratgeber Akademiju“ u Pečuju i šanse koju mu ukazuje Laslo Ratgeber, postaje glavni trener U14 ekipe i ukazuje mu se prilika da svoje trenersko znanje usavršava i demonstrira i sa ekipom koju je predvodio u sezoni 2021/2022 postaje nacionalni prvak Mađarske i osvaja Evropsku ligu (EYBL) na Finalnom turniru u Letoniji.

Iza sebe je ostavio suprugu Nadu, sinove Dejana i Mateju i ćerku Jelenu, svo troje su košarkaški koji nastupaju uspešno za “Ratgeber Akademiju“ iz Pečuja.

Neka ti je večna slava i hvala na svemu što si učinio za košarku i košarkaški sport.

KOŠARKAŠKI SAVEZ VOJVODINE
Bolić Zlatko

Pročitajte još