Košarkaški savez Vojvodine Obaveštenja MEĐUNARODNI PRIPREMNI 3X3 TURNIR U NOVOM SADU

MEĐUNARODNI PRIPREMNI 3X3 TURNIR U NOVOM SADU

MEĐUNARODNI PRIPREMNI 3X3 TURNIR U NOVOM SADU post thumbnail image

Za vikend 10/11 april imali smo priliku da gledamo Međunarodni pripremni turnir, koji je održan u Novom Sadu, a na kojem su snage odmerile neke od najboljih evropskih selekcija.

Treće mesto osvojila je selekcija Holandije, koja je pobedila Francusku, dok su na prvom mestu završili basketaši ekipe Srbije 2, koji su pobedili Austriju sa 21:11.

Sam početak turnira doneo nam je duel kojem smo se nadali u finalu. Snage su odmerili dva tima Srbije, a Srbija 2 je slavila sa ubedljivih 21:10.

Podsetimo, Srbija 1 je igrala u sastavu: Stefan Stojačić, Marko Savić, Maksim Kovačević i Marko Dugošija, dok su za ekipu Srbija 2 igrali Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Mihailo Vasić i Aleksa Ratkov.

Nakon ovog duela, Srbija 1 je krenula svoj put ka petom mestu, pa je slavila protiv Katara sa 21:15, dok je u direktnoj borbi za peto mesto slavila protiv Rusije sa 21:12.

Usledio je polufinalni duel u kojem je Srbija 2 odmerila snage sa Francuskom i ostvarila ubedljiv trijumf rezultatom 22:17 posle velike borbe, ali i sjajne igre našeg tima.

U finalu su se sastali Srbija 2 i Austrija, a domaća ekipa je slavila sa sigurnih i ubedljivih 21:11.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije, Zlatko Bolić uručio je pehar za prvo mesto, kao i nagradu za MVP turnira, koja je pripala Mihailu Vasiću.

Član gradskog veća zadužen za omladinu i sport grada Novog Sada, Ognjen Cvjetićanin imao je tu čast da uruči pehar za drugo na ovom turniru, dok je pokrajinski sekretar za omladinu i sport Pokrajinske Vlade Vojvodine Dane Basta dodelio nagradu za treće mesto.

Rezultate i fotografije sa turnira možete pogledati na sajtu KOŠARKAŠKOG SAVEZA SRBIJE.

KOŠARKAŠKI SAVEZ VOJVODINE
Bolić Zlatko

Pročitajte još