Košarkaški savez Vojvodine Obaveštenja PIONIRKE “NOVOSADSKA ŽKA” ŠAMPIONKE SRBIJE

PIONIRKE “NOVOSADSKA ŽKA” ŠAMPIONKE SRBIJE

PIONIRKE “NOVOSADSKA ŽKA” ŠAMPIONKE SRBIJE post thumbnail image

Pionirke Novosadske ŽKA postale su šampionke Srbije, pošto su u finalu završnog turnira u Ivanjici savladale Vizuru – 68:57 (17:8, 17:14, 18:9, 16:26). Novosađanke su u prvoj četvrtini nametnule ritam i povele, a na poluvremenu su imale „plus 12“ (34:22). U trećoj denici su značajno podigle prednost i otišle na velikih 52:31. Pionirke Vizure su u poslednjoj deonici pokušale da anuliraju prednost rivalki, dobile ovu četvrtinu sa deset poena razlike, ali nisu uspele da naprave preokret.
 

Zlatne medalje pionirkama Novosadske ŽKA dodelili su Mihailo Marković i Nikola Ivanović, a šampionski pehar uručio je Marković.

Za najboljeg igrača (MVP) turnira, sa čak 111 indeksnih poena, proglašena je Nađa Maksimović iz pobedničke ekipe Novosadske ŽKA.

# Pehar za MVP igračicu turnira Nađi Maksimović, kao i nagradu prijatelja KSS kompanije www.sportskaprodavnica.rs , vaučer na 15.000 dinara za sportski asortiman proizvođača Mek Dejvid, takođe je uručio komesar Aleksić.

Turnir je odigran pred punim tribinama tokom sva tri dana u sportskoj hali OŠ „Kirilo Savić“, uz odličnu organizaciju opštine Ivanjica i OKK Ivanjica.

U meču za treće mesto, pionirke Mega Arta su pobedile Srem – 89:67.

 
Konačan plasman izgleda ovako:

1 NOVOSADSKA ŽKA (Novi Sad)

2 VIZURA (Beograd)

3 MEGA ART (Beograd)

4 SREM (Sremska Mitrovica)

5 MONDO BASKET (Beograd)

6 STUDENT (Niš)

7 SEVOJNO (Sevojno)

8 MBA (Kreagujevac)

KOŠARKAŠKI SAVEZ VOJVODINE
Mile Medaković, gen. sekretar

Pročitajte još